Sofie Münster
Rust dit barn til livet
Bremen, København
22. okt., kl. 19:00-21:15

DKK 199,00

Foredrag med Sofie Münster
Bremen Teater, Nyropsgade 39, København V.
Den 22. oktober 2019 kl. 19.00-21.15

Varekategori:

Beskrivelse

Foredrag – Rust dit barn til livet

Målgruppen for aftenens foredrag er forældre med småbørn og/eller skolebørn.

Som forældre ønsker vi alle det bedste for vores børn. Vi drømmer om, at de har det godt med sig selv og tør stå ved, hvem de er. Vi ønsker for dem, at de bliver i stand til at stå fast på det de tror på og at vi får rustet dem til at skabe det liv, der er det rigtige for dem – også selvom deres omgivelser rykker i dem og presser dem til at gå på kompromis med sig selv.

Men det er ikke nemt, og denne form for indre styring er ikke noget, der kommer af sig selv. Særligt ikke i en tid, hvor der i samfundet er enormt fokus på præstationer og ydre anerkendelse.

På denne aften viser Sofie Münster, hvordan I som forældre ruster jeres børn til livet – konkret og anvendeligt. Foredraget bygger på den nyeste internationale forskning og er fyldt med konkrete eksempler, som det er nemt for forældre at tage til sig i hverdagen. Mange forældre vil opdage, at når børnene bliver stærke som mennesker, så bliver alt omkring opdragelsen pludseligt meget lettere, ligesom det også bliver nemmere for børnene, når de er i daginstitutionen og skolen.

På denne aften kan forældre bl.a. blive klogere på, hvordan de kan:

  • Udvikle stærke værdier hos børnene, så de opbygger personlig integritet og lærer at handle i forlængelse af, hvad der er rigtigt for dem.
  • Være tydelige voksne, der sætter grænser og opstiller forventninger på en måde, som får børnene til at vokse og udvikle selvstændighed og selvreguleringsevne.
  • Sige tingene, så børnene hører efter og tager det til sig uden, at man behøver at skælde ud, blive vred, bruge straf eller ty til lange forhandlinger.
  • Skabe rammer for børnenes leg, så hverken skærme eller forældres bekymringer får lov til at gå ud over børnenes eget initiativ og udfoldelse.
  • Udvikle nære relationer til børnene, så de opbygger mod til at fejle, prøve sig frem og spørge om hjælp, når de er i tvivl.

Målgruppen for foredraget er forældre til børnehavebørn og skolebørn.

Om aftenens foredragsholder Sofie Münster

Sofie holder foredrag om børn og om betydningen af leg, opdragelse og relationer for børns karakterdannelse.

Sofie Münster holder foredrag, kurser og workshops for både forældre og fagprofessionelle, herunder pædagoger, lærere og andre fagfolk, der arbejder med børn og unge. Hun har skrevet to bestsellere og mere end 300 forskningsbaserede artikler, og derudover er hun fast børne- og forældreekspert på GO’ Morgen Danmark på TV2.

Uanset om Sofie taler for fagfolk eller forældre, tager hendes foredrag altid udgangspunkt i den samme grundtanke: Børn skal have lov til at blive til nogen, før de kan blive til noget. I stedet for at fokusere på de karakterer, de får i skolen, lægger Sofie vægt på den personlige karakter, børnene bygger op igennem barndommen.

I sine foredrag bruger Sofie en blanding af den nyeste forskning og praksisnære, konkrete eksempler til at vise, hvordan børnenes karakterdannelse udvikles gennem leg, tydelig opdragelse og nære relationer mellem børn og voksne – relationer, der bygger lige så meget på tillid og tryghed som på tydelige krav og forventninger.

Sofies foredrag viser også, hvordan de personlige og emotionelle kompetencer spiller ind på børns læring, selvregulering og udvikling, ligesom hun kommer med nogle klare bud på hvordan samspillet mellem dagtilbud/skole og hjem kan forbedres, så de hver især får lov at spille deres vigtige rolle.

Sofie Münster er oprindeligt uddannet cand.scient.pol og er med baggrund i sine 10 års arbejde inden for børne- og ungeområdet pt i gang med sin anden akademiske uddannelse ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet.

Sofies store interesse for børns udvikling blev for alvor vakt, da hun stod i spidsen for at udvikle og gennemføre DrengeAkademiet, der med sit særlige fokus på udvikling af børns sociale og personlige kompetencer gennem årene har hjulpet hundredevis af fagligt udfordrede drenge. Projektet er fra starten blevet fulgt af forskere for DPU, Aarhus Universitet, der også har dokumenteret effekterne af projektet.

Siden 2015 har hun drevet forældremagasinet Nordic Parenting, som i et tilgængeligt sprog formidler den nyeste forskning om børns udvikling på en konkret og anvendelig måde. Magasinet er gratis og blev på kort tid et af Danmarks største sites for forældre med flere hundrede tusind besøgende på sine bedste måneder.

Sofie Münster er desuden forfatter til de to bestsellere ”Klog er noget, man øver sig på” (2016) og ”Kærlighed er ikke nok” (2017), og er på vej med sin tredje bog ”De første 1.000 dage”, der formidler den nyeste udviklingspsykologi til nybagte forældre og fagfolk. Alle tre bøger udgives af Politikens Forlag.

I vinteren 2018 udpegede regeringen hende som formand for Børne -og Socialministeriets nye opdragelsesudvalg, der havde til opgave at levere uafhængige forslag til en moderne børne- og familiepolitik.

 

Event Details

Start date: 2019-10-22

End date: 2019-10-22

Start time: 19:00

End time: 21:15

Venue: Bremen Teater, Nyropsgade 39, København V.

Phone: 73 70 76 77

Email: [email protected]