Kurt Kragh

Kriminalitet | Drab | Politiarbejde

Kurt holder foredrag om sit liv som drabschef
Forespørg
Forespørg på et foredrag med Kurt Kragh Din forespørgsel binder ikke.
Du er også meget velkommen til at ringe på: Tlf: 73 70 76 77
I Kurts spændende foredrag kan I høre, hvorfor mennesker er i stand til at slå ihjel, og om hvordan han med særlige afhøringsmetoder, teamwork, grundighed og held - har opklaret nogle af Danmarks mest spektakulære drabssager.

Kurt Kragh er pensioneret kriminalkommissær og souschef for Rejseholdet, hvor han var en central figur i mere end 27 år. Han har primært fungeret som efterforskningsleder af en række tungedrabssager i både ind- og udland. Sideløbende har han undervist på Politiskolen og i PET. Da rejseholdets drabssektion blev nedlagt i 2010, besluttede han sig for at gå på pension.

Han har desuden medvirket i ”Efterlyst” på TV 3 i perioden 1997-2000, været konsulent for ”Rejseholdet” på DR 1 2000-2004, konsulent og medvirkende hos ”De 7 drab” på TV2, konsulent på ”Dicte” TV2 samt på ”Profil af en morder” på kanal 5.

Han har nu åbent døren for et helt nyt og spændende arbejdsliv, hvor han bl.a. skiver bøger ”Viden om drab” medforfatter, ”At tænke som en morder” samt ”Drabscheferne – de største sager” udgivet sammen med Ove Dahl. Endvidere brevkasseredaktør på Ekstra Bladet.

Derudover holder Kurt Kragh foredrag over hele landet. I sine spændende foredrag deler han ud af sin viden om de mange sager, som kun få har viden om, når han dykker ned i den ultimative forbrydelse – drabet – når et menneske slår et andet menneske ihjel.

Han fortæller om sine særlige afhøringsmetoder med mere psykologisk tilgang, om hvordan disse metoder kombineret med teamwork, grundighed og held - har opklaret nogle af Danmarks mest spektakulære drabssager.

Aktuelle foredrag og workshops
At tænke som en morder

Reflektioner over 27 år i det legendariske Rejsehold, hvor Kurt Kragh fra menig efterforsker til efterforskningsleder, fik indsigt i drabsmandens komplicerede fantasier, tanker og motiver til at slå ihjel. Få svar på, hvad der får en far til at dræbe sin 14-årige datter, fordi hun vanærede familien, og hør om, hvordan man med udgangspunkt i aktuelle sager, profilerer sig frem til et af de 7 motiver til at begå drab, og om psykopatens samvittighedsløse karaktertræk

Kan man begå det perfekte drab?

Kan der være et drab gemt bag en forsvindingssag, et selvmord eller en forgiftning? Hvert år bliver ca. 1600 personer anmeldt forsvundne. Næsten alle vender tilbage, men ca. 5 forsvinder permanent. Kan de være ofre for en forbrydelse, og i så fald, hvor finder man liget? I 2004 beviste Kurt Kragh og hans folk, at der kunne ligge en forbrydelse bag en forsvinding, da de fandt en forsvundet kvinde i en branddam ved Sønderborg. Kvinden var bundet til tre fliser og var blevet kvalt.

Kognitiv Interviewteknik Fagligt foredrag baseret på videnspsykologi

Hvordan undgår man fx at ”forurene” en forklaring med ledende og lukkede spørgsmål. Dette foredrag henvender sig primært til politiet, forsvaret, udlændingestyrelsen, advokatkontorer m.fl. 

 

”Kurt og Ove kom forbi Odder bibliotek en mørk vinteraften i februar. De berettede engageret og medrivende om de mange drabssager, som de gennem årene har været involveret i. De redegjorde for forskellige typer af drab og gerningsmænd, som satte fint perspektiv på sagernes komplekse indhold. Det var hårrejsende fortællinger, der blev serveret med både alvor og humor. Humoren er simpelthen nødvendig i den branche for at overleve. En superfin aften, som vi efterfølgende har fået meget respons for, fra deltagerne”. Bibliotekar på Odder Bibliotek Marianne Folkersen
Forespørg på, Kurt Kragh Klik her
Forespørg på et foredrag med Kurt Kragh Din forespørgsel binder ikke.
Du er også meget velkommen til at ringe på: Tlf: 73 70 76 77