Karsten Vandrup

Teknologi | IT-sikkerhed | Fremtiden

Inspirerende foredrag om it-sikkerhed og fremtidens teknologi
Forespørg
Forespørg på et foredrag med Karsten Vandrup Din forespørgsel binder ikke.
Du er også meget velkommen til at ringe på: Tlf: 73 70 76 77
Karsten Vandrup er aktuel med foredrag om IT-sikkerhed, teknologi og vores forståelse af IT og hvordan vi sikrer at opretholde en datasikkerhed, så vi kan undgå katastrofer som dem, vi ser mange steder i øjeblikket.

Aktuelt dagskursus:
Teknologiforståelse for dødelige 

Karsten Vandrup har som ingeniør deltaget i første geled i udviklingen af det digitale informationssamfund, først i mobil-industrien og senere med skabelsen af The Internet-of-Things, Droneteknologier, Autonome Robotter og 3D.

Efter år i udlandet – bl.a. Baltikum og Silicon Valley, er han i dag tilbage i Danmark og beskæftiger sig med undervisning og forskning i IT-Sikkerhed og IoE – The Internet of Everything. Som samfundsdebattør har han gjort sig bemærket i rummet mellem universitetsforskning og industriudvikling, bl.a. med bogen ”Innovation og Teknologioverførsel”, og talrige artikler og foredrag.

Som en af de få har han indsigt i både teknologi og samfundsforhold, og kan formidle begge dele på en letforståelig, underholdende og tankevækkende måde.

Karsten Vandrup var i 11 år Senior Research Manager og Manager of Strategic Planning hos Nokia HQ i Espoo Finland, da virksomheden var verdens førende. Han er uddannet fra DTU og har siddet i bestyrelsen for en række internationale teknologivirksomheder.

Læs mere om Karstens foredrag nedenfor.

Aktuelle foredrag og workshops
Teknologiforståelse for dødelige Ny dato kommer snarest

1-dagskursus

TEKNOLOGIFORSTÅELSE FOR DØDELIGE


Datoer:
               
Ny dato kommer snarest

Din investering:                      
Kr. 2.990 ex. moms inkl. forplejning

Underviser:        
Karsten Vandrup, Lektor, ingeniør og tidl. senior researcher
________________________________________________________________________________

Når det drejer sig om teknologi, tør mange ikke fortælle, at de ikke ved særlig meget. Kender du det, at flere nyere teknologier bliver nævnt til et møde, og du har meget lidt idé om, hvad der bliver snakket om. Sætningen ”Undskyld mig, men jeg ved ikke noget om teknologi” bliver flittigt brugt af mange, som af gode grunde er stået af på alt det nye.

Men, det nytter ikke noget, at vi står helt af på teknologien, blot fordi vi har rundet de 35 år eller har humanistisk baggrund. Problemer er, at teknologien, specielt de digitale teknologier, betyder mere og mere for vores hverdag, og for de beslutninger vi skal træffe, eller være med til at træffe. Og teknologierne udvikler sig ovenikøbet hurtigere og hurtigere, så har man ikke en grundlæggende forståelse for udviklingen, så vil man i fremtiden blot blive hægtet endnu mere af.

LivePeople kurset ”Teknologiforståelse for dødelige” gør dig ikke til en nørdet IT ingeniør på en dag, og du behøver ikke gå med sokker i sandalerne og krybe på væggene, når du har deltaget. Kurset giver dig en grundlæggende forståelse af hvad der sker på den teknologiske front.

Kurset gennemgår på en let og ofte sjov måde, hvad der gemmer sig bag tiden buzzwords. Efter din deltagelse vil du kunne huske betydningen og funktionaliteten ift. fænomener som Internet of things, Software as a Service, 3D-print, kunstig intelligens, Mobile Netværk, Block Chain, kryptovaluta, algoritmer, singularitet osv.

På dagen må du spørge om alt – og du har et frirum til at spørge, uden at skulle føle dig dum.

Efter kurset vil du:

  • Kende til betydningen af de nyeste teknologibegreber
  • Have indsigt i den digitale teknologis muligheder nu og i fremtiden
  • Forstå vigtigheden af de forskellige nye teknologiers fremtid
  • Vide hvordan teknologierne udvikler sig og hvor hurtigt
  • Have et bedre bud på hvor dan verden ser ud om 5-10 år

Om underviseren:

Karsten Vandrup er Lektor, ingeniør og forfatter, og er en af LivePeoples mest erfarne foredragsholdere og undervisere. Han er valgt som underviser på denne dag, fordi han formår at forklare selv meget komplekse teknologiske problemstillinger, så alle kan forstå det, og så det bliver sjovt at arbejde med.

Han er specialist i IT Sikkerhed og Hardware nær programmering, og underviser til daglig Computer Science studerende i teknologi og kryptografi. Efter år i udlandet – bl.a. Baltikum og Silicon Valley, er han i dag tilbage i Danmark og beskæftiger sig med undervisning og forskning i IT-Sikkerhed og IoE – The Internet of Everything. Som en af de få har han indsigt i både teknologi og samfundsforhold, og kan formidle begge dele på en letforståelig, underholdende og tankevækkende måde.

Karsten Vandrup var i 11 år Senior Research Manager og Manager of Strategic Planning hos Nokia HQ i Espoo Finland, da virksomheden var verdens førende. Han er uddannet fra DTU og har siddet i bestyrelsen for en række internationale teknologivirksomheder.

Få styr på jeres IT-sikkerhed
Digital dannelse for voksne

På de fleste arbejdspladser overtræder adskillige medarbejdere, der er forbundet til en computer, Persondataloven dagligt!

I dette foredrag opdaterer Karsten Vandrup sine deltageres viden om forhåndsregler og datasikkerhed – noget som ikke bare arbejdspladsens IT-ansvarlige skal interessere sig for. Datasikkerhed og digital dannelse er noget alle medarbejdere og ledere anno 2017 skal vide noget konkret om, hvis man som arbejdsplads skal sikre data og personfølsomme oplysninger. I foråret 2018 skal vi have en ny persondatalov. Det skal vi primært fordi den digitale udvikling kræver det – og fordi mange voksne mennesker dagligt overtræder reglerne, fordi vi ikke kender dem og ved hvornår vi bryder dem.

Karsten giver i foredraget 5 konkrete huskeråd, der ved implementering vil kunne fjerne op mod 95% af risikoen for at blive udsat for misbrug eller angreb.

Hver dag er langt de fleste medarbejdere og ledere på Internettet. De er logget ind i programmer der kræver passwords, de navigerer på de sociale medier fra deres arbejdscomputer, mobil osv. Mange lever i lykkelige uvidenhed om den kriminalitet der er hastigt stigende på Internettet, og som kan få fatale konsekvenser både for arbejdspladsen og for de enkelte ansatte. Hver dag bliver et stigende antal arbejdspladser udsat for overgreb på data, hemmeligheder, penge, personfølsomme oplysninger og andet, som meget nødigt skal slippe ud.

Ude i virkeligheden begås røverier primært når det er mørkt. Vi sætter alarmer op, lys der tænder ved bevægelse og vi låser vinduer og døre – vi prøver at besværliggøre det for tyvene. På Internettet er det lige modsat. Man kan roligt sige, at vi lader fordøren stå helt åben, ja nogen gange hænger vi nærmest nøglen på fordøren og skriver, ”værsgo tyv – her er nøglen, så kan du bare låse dig ind selv, og igen når du vil stjæle mere fra mig”.

Internettet glemmer ikke. Vi sætter konstant digitale spor, som kan bruges uhensigtsmæssigt af alle, der ønsker det. Synderne er til at få høje på. Fjernskrivebord, forkerte måder at lave backup, manglende 3. partssikring, manglende brug af antivirus, manglende opdateringer, usikker håndtering af passwords og andre personfølsomme oplysninger er blot nogle af de ting, vi bør have bedre regler for – og viden om – på arbejdspladsen.

Karsten har været i IT-verdenen så længe, at han i princippet kunne være hacker. Med sit store kendskab til internettet og dets opbygning, samt mange års studier af cyberkriminalitet, giver Karsten et spændende og underholdende billede af de nye kriminelle og deres fantasifulde metoder. Og ikke mindst giver han konkrete råd til hvordan man minimerer risikoen.

Kursus: Teknologiforståelse for dødelige
Forespørg på, Karsten Vandrup Klik her
Forespørg på et foredrag med Karsten Vandrup Din forespørgsel binder ikke.
Du er også meget velkommen til at ringe på: Tlf: 73 70 76 77