Dennis Nørmark

Pseudoarbejde | Kulturforståelse

Dennis holder inspirerende foredrag om kulturforståelse og pseudoarbejde.
Forespørg
Forespørg på et foredrag med Dennis Nørmark Din forespørgsel binder ikke.
Du er også meget velkommen til at ringe på: Tlf: 73 70 76 77
Antropolog Dennis Nørmark er en kendt og populær foredragsholder, der er aktuel med bogen, Pseudoarbejde, der sætter indholdet i danskernes arbejde til debat. Han er kendt som en dygtig videnskabsformidler.

Dennis har medvirket i talrige programmer i både radio og tv, blandt andet har han haft fast plads i panelet Netværket på P1 og Smagsdommerne på DR 2, hvor hans faglige viden om mennesker og kultur bliver formidlet på underholdende og letforståelig vis. Det sidste har også sin baggrund i en lang erfaring indenfor teaterverdenen som både skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør. 

Som litteraturanmelder og tidligere tv-anmelder for Morgenavisen Jyllands-Posten og fra 2015 på Politiken, var og er han desuden en åbenmundet men præcis analytiker af samfundsmæssige og politiske spørgsmål.

Han holder foredrag i både det private -og offentlige erhvervsliv og har etableret sig som en betydningsfuld konsulent i erhvervslivet - blandt andet med et skarpt fokus på at rådgive topledere i kulturforskelle i forretningslivet.

Læs mere om Dennis´ foredrag nedenfor.

Foredrag i Norge - Pseudoarbeid

Dennis liker å foredra i Norge. Her har det vært mye interesse for emnet Pseudoarbeid.

Se nåværende artikkel i Aftenposten

Aktuelle foredrag og workshops
Pseudoarbejde - hvordan fik vi travlt med at lave ingenting.

Aldrig har vi haft flere effektiviseringer og digitale løsninger, der burde frisætte mere tid til kerneopgaven og aldrig har vi brugt vores tid på flere overflødige ting end nu. I hvert fald ifølge Dennis Nørmark der sammen med filosoffen Anders Fogh Jensen har udgivet debatbogen ”Pseudoarbejde - hvordan vi fik travlt med at lave ingenting” der øjeblikkeligt strøg til tops på bestsellerlisten.

Igennem foredraget stiller Nørmark skarpt på alle de overflødige opgaver vi fylder arbejdstiden med. Alle de møder, rapporteringer, e-mails, registreringer, PowerPoint præsentationer, målinger, policies og andre selvopfundne arbejdsopgaver, der forhindrer os i at skabe værdi, innovere og først og fremmest skabe en meningsfuld arbejdsdag. Et problem der plager det private erhvervsliv mindst lige så meget som det offentlige. 

I foredraget vil Dennis Nørmark fortælle om hvad pseudoarbejde er, hvor udbredt det er og hvordan det kunne gå så galt.

Foredraget er en provokerende og øjenåbnende indsigt i de arbejdsopgaver vi spilder hinandens tid med og de simple ændringer medarbejdere og ledere kan implementere for at trække tæppet væk under administrative overflødigheder og vrangforestillinger om hvad der faktisk er vigtigt. 

Vi har alle travlt, men hvad har vi egentlig travlt med?

 

Kulturforståelse for stenalderhjerner

Det er krævende at møde folk fra andre kulturer. Ofte går det galt og man står tilbage med misforståelser, frustrationer og spildte chancer efter sit ”kulturmøde”. I dette foredrag fortæller Dennis Nørmark om hvad der sker når vi møder andre kulturer, og hvad vi kan gøre for at forstå hinanden bedre og skabe de optimale rammer for samarbejde over kulturforskellen. Vores hjerner er bygget til en virkelighed med folk der ligner os selv, men nutiden kræver af os at vi forstår hvor mennesker er forskellige her i verden, forbereder os på denne forskel og handler ”kulturelt intelligent” i forhold til den. Foredraget er en bred introduktion til disse forskelle og hvordan vi bygger bro imellem dem.

For én ting er sikkert. Verden bliver ikke mindre global men mere, så det er på høje tid at optimere fortidens hjerner til nutidens virkelighed.

Hvor underlige er danskerne? - et foredrag der sætter danske særheder på spidsen.

Vi synes ikke selv vi er særligt specielle her i Danmark, men det er ikke hvad andre mener om os. Faktisk har vi som danskere i høj grad brug for at blive bekendt med vores egne blinde vinkler, for hvad er det ved vores egen adfærd som er anderledes, udfordrende og i hvert fald underligt for dem der ser på os udefra? Noget kunne nemlig tyde på at vi på mange områder er ret anderledes fra resten af verden.

I dette foredrag får I et underholdende og informativt indblik i hvad det er danskerne skal være opmærksomme på i kulturmødet med andre. Hvad er særligt for denne lille stamme og hvordan påvirker det den måde vi mødes på arbejdspladsen, privat og i den daglige kontakt med os. Det danske publikum vil få en øjenåbnene adgang til hvordan andre ser os og udlændinge vil endelig få bekræftet hvad de har vidst hele tiden, og ikke mindst få forklaret hvorfor danskerne er så underlige.

Dennis Nørmark har rigtig mange gange holdt sit foredrag “Meet the Danes” på Odder Højskole. Foredraget er ganske enkelt fantastisk, morsomt og meget tankevækkende og leveret på en aldeles uovertruffen måde. Vi har brugt foredraget til både lange højskoleelever, til sommerkursister og til erhvervsvirksomheder, som har haft højskoledage på Odder Højskole. Dennis er altid meget opmærksom på, hvem han holder foredraget til, og det er tydeligt, at han har forberedt på modtagerne. Jeg kan kraftigt anbefale foredraget. Odder Højskole Søren Winther Larsen, Forstander
Det er altid en fornøjelse at lytte til Dennis og have interaktion med ham. Vi har af flere omgange haft glæde Dennis’ oplæg om kulturforståelse med afsæt i vores særlige kultur i Danmark. Jeg kan varmt anbefale Dennis til både mindre og større arrangementer – ikke kun fordi han har et enormt højt vidensniveau og kan formidle flot på engelsk, men også fordi hans engagement og formidlingsevne er inspirerende og efterlader deltagerne med appetit på meget mere. LEO Pharma Behzad Ghorbani, Vice President
Forespørg på, Dennis Nørmark Klik her
Forespørg på et foredrag med Dennis Nørmark Din forespørgsel binder ikke.
Du er også meget velkommen til at ringe på: Tlf: 73 70 76 77
Foredragsholder med beslægtede emner
Jesper Møller Erhverv | Bestyrelse | Arbejdsmarked Jesper holder foredrag om ledelse, bestyrelsesarbejde og temaer om det danske arbejdsmarked. Link to Jesper Møller