Carsten Islington

Storytelling | Historier | Bæredygtighed

Danmarks vel nok mest kendte autodidakte historiefortæller.
Forespørg
Forespørg på et foredrag med Carsten Islington Din forespørgsel binder ikke.
Du er også meget velkommen til at ringe på: Tlf: 73 70 76 77
Carsten Islington er en særdeles erfaren og anerkendt storyteller, der har hjulpet adskillige mennesker og organisationer med at finde de historier, der har kunnet bringe dem i mål med deres mission.
Hans foredrag er relevante i både faglige og uformelle sammenhænge.

Han er et alsidigt menneske, der agerer foredragsholder, storyteller, tegner, underholder, forretningsmand og hippie i en skøn pærevælling. Han har været alt fra borebisse og trucker til filmanmelder og filmkonsulent. Først og fremmest er Carsten sig selv, uspoleret og original.

Carsten Islington fungerer i såvel helt små grupper som i store sale som Bella Centret og DR´s Koncertsal med mange hundrede mennesker. Han er i mange sammenhænge blevet brugt som afsluttende foredragsholder eller som ham, der underholder under eller efter middagen med det han kalder Story-entertainment.

Carsten Islington kan bookes som foredragsholder, storyteller eller som konsulent, hvor han konkret hjælper med at skabe fortællinger.

Nedenfor kan du se de aktuelle foredrag Carsten tilbyder - han tilpasser også gerne et foredrag til jer, hvis I har behov for en bestemt vinkel.

Aktuelle foredrag og workshops
Smeden fra Kragebjerg - sådan kan man også leve i Danmark

Carsten Islington bor i dag i Kragebjerg. Langt ude på landet midt på Sjælland. Her er kvinderne seje og stærke, mændende er smukke og omsorgsfulde og børnene er over gennemsnittet. Her bor Carsten med en gruppe mennesker, der har valgt at leve på en anden måde - de er stået af racet, om man vil. Side om side med dyrerne driver de økologisk/biodynamisk landbrug. Økologien har vundet over forbruget - stikket er delvist trukket og Carsten har konverteret bilernes dieselmotorer til at køre på planteolie.

Netop pensioneret er han begejstret for denne måde at leve på. "Jeg har selv valgt det her. Her kan jeg leve. Her kan jeg mærke. Jeg kan mærke det på Clara, der er min kæreste Lenes datter på 6 år. Og jeg kan mærke det på Lene. Jeg kan se, når hun er naturlig træt - ikke af stress, men af at arbejde i køkkenhaven i de skiftende årstider, brugt at naturen ikke af kontoret. Selv har jeg fået ro. Jeg tromler ikke noget ned mere. Jeg kan se at det bæredygtige er godt, med kærlighed og med hjerte. Jeg er vores smed. Jeg elsker at stå med kilt og læderforklæde og svinge hammeren mod ambolten så det slår gnister.  

Omstændighederne her kræver, at vi er i nuet – vi ser hinanden i nuet. Jeg er til. Zen er at være i nuet uden at intellektualisere det. Jeg er ikke spirituel men oplever en stor åndelighed her, hvor samhørigheden eksisterer - præcis som den gjorde i 50´erne i opgangene på Vesterbro. Her er det ikke kun mellem menneskene men også med dyrerne og naturen i øvrigt. Katten fortæller mig, at det er okay at ligge på ryggen nogle gange - måske i håb om at nogen så klør en på maven”.


Det er ikke et hobbyprojekt at bo i Kragebjerg - det kræver en beslutning om at gå all in på det og det har Carsten og hans kæreste Lene gjort. I vanlig fortællende og fængende stil giver Carsten et levende indblik i en af tidens tendenser – det bæredygtige liv.

Proletaren fra Vesterbro - en fortælling om et liv, der var en gang.

Et underholdende foredrag fyldt med historier fra Carstens lange liv. Et liv på kanten af det umulige.

Foredraget er perfekt til anledninger hvor voksne mennesker skal have et uforpligtende grin og en god historie. Hvor vi alle genkender os selv og det menneskelige.

Carsten blev født som proletar på Vesterbro. Han lærte hurtigt, at skulle der ske noget i livet så måtte han handle, intet blev ham foræret. Men handlede han, så skete der også noget. Og frygten den kunne han ikke tage sig af, for hvad var i virkeligheden det værste der kunne ske? Sådan har Carsten levet hele sit liv og gør det fortsat.

Carsten fortæller røverhistorier fra det virkelig liv. Fra sin første uskyldige rene kærlighed, over tvivlsomme hårdtslående kvinder på Vesterbro, Bedrevidende ensrettede Quinder i kollektiverne. Tiden som borebisse i Sahara, trucker i Australien og alskens outrere jobs i alle verdens hjørner. Fattig kunstner i baggårde i indre by til Dørmand på snedige skumle bare. En masse fiaskoer og succeser, som Mand, kunstner og menneske.

Altid med selvironi og humor. Selv når det var værst.

Fortæl en historie - og I vil lykkedes med jeres budskab

Carsten sætter virksomheder, organisationer og institutioner i stand til at opnå bedre resultater ved at bruge fortællinger som strategisk, taktisk og operationelt værktøj.

Hvordan fortæller vi den nye kommunale plan, så borgerne forstår den og bliver engagerede?
Hvordan fortæller vi den nye strategi for virksomheden, så medarbejderne køber ind på den?
Hvordan og hvad skal vi fortælle vores kunder, for at de gider handle hos os nu og fremover?

Velfortalte historier kan ramme alle mennesker, hvis vi gør os umage med at opbygge dem og fortælle dem. Historier kan bruges i alle sammenhænge, hvor vi skal have mennesker med på en rejse, med på en plan, f.eks. værende en sammenlægning, en udflytning eller en ny reform.

Når vi kommunikerer må vi betragte vores deltagere som værende farverige, nysgerrige og intelligente – ikke antage, at de ikke ved noget i forvejen eller at deres abstraktionsniveau er begrænset. Historiefortælling har til formål at aktivere en masse, som modtagerne udmærket ved i forvejen. Som afsendere skal vi ikke sige og beskrive for meget. Vi må lade vores modtagere/ deltagere bruge deres egen fantasi, så de skaber deres egne billeder, det får dem gjort nysgerrige. Som historiefortællere skal vi blot fodre historien og dirigere den, så den lander hos alle – lidt på samme måde som dirigenten får bifaldet, uden at have rørt et instrument.

Carsten giver et stærkt indblik i hvordan den store fortælling bygges op af små historier. Den lille fortælling, fortæller den store. Hvordan vi kan ramme genkendelse og dermed skabe følelsen af at blive lyttet til, selvom vi måske slet ikke er blevet spurgt? Kan vi skabe billeder i menneskers hoveder, så har vi dem med og så bliver modvind til medvind.

Historiefortælling er ligesom at lære et nyt sprog. Det er en kommunikationsform, der kan nå alle mennesker på alle niveauer. Alle mennesker kan i udgangspunktet (gen)lære det. I vores moderne samfund lægger vi det fra os og efterhånden som vi bliver voksne, glemmer vi det. Der skal ikke meget til at vi får det frem igen, for det ligger i os genetisk og latent. Præcis som det gjorde med Carstens Laplandshund der var født i Bogense og boede på Langeland. Den slog på vandet før den drak, for dens genetik fortalte den, at den skulle slå isen af vandet, før den kunne drikke.

 

 

Forespørg på, Carsten Islington Klik her
Forespørg på et foredrag med Carsten Islington Din forespørgsel binder ikke.
Du er også meget velkommen til at ringe på: Tlf: 73 70 76 77
Foredragsholder med beslægtede emner
Henrik Røde Jensen Netværk | Forandring | Barack Obama Eventmager og netværker med hang til amerikanske præsidenter. Link to Henrik Røde Jensen