fbpx
Anja Vintov, livepeople

Anja Vintov

Trivsel | Stress | Frygt

Anja holder foredrag om trivsel, stress og hvordan vi finder hverdagsmodet.

Forespørg på et foredrag med Anja Vintov

Din forespørgsel binder ikke.


Du er også meget velkommen til at ringe på:
Tlf: 73 70 76 77

Anja Vintov

Gennem 17 år har Anja Vintov undervist og inspireret ledere og medarbejdere i ind- og udland. Hun har specialiseret sig i vores rejse fra frygtstyret adfærd til oplevelsen af en mere flowbaseret hverdag.

Anjas primære budskab er, at vi ved at finde vores hverdagsmod øger den individuelle og kollektive trivsel og arbejdsglæde markant – samtidig med at vi bliver meget bedre til at møde og håndtere tidens måske største frygtskaber – de eksponentielle forandringer.

Anja Vintov er forfatter til bestselleren, ”Flyt dig lidt – små skridt til store forandringer” og e-bogen, ”Kuren mod frygt”. Hun er stifter af FLOW Specialist Uddannelsen og ekstern underviser for Lehman & Partners, der hjælper mennesker tilbage på arbejdsmarkedet efter stresskollaps.

Anja har gennem en lang årrække studeret ledere og medarbejderes adfærd, når vi er styret af frygt. Hvordan påvirker denne vores krop og hjerne, og hvordan yder den indflydelse på vores evne til at træffe gode beslutninger for os selv og i kollegaskabet. Anja er selv tidligere atlet og danser og har dermed også stor egen-indsigt i sammenhængen mellem krop og psyke.

Gennem årene har Anja Vintov guidet og coachet mere end 3.000 medarbejdere og ledere til at balancere deres handlekraft og styrke deres evne til at turde lede sig selv og andre gennem forandringer. I hendes foredrag tager hun udgangspunkt i vores menneskelige natur. Vi er skabt til at blive bange for det nye. Det er helt naturligt, for det ligger stærkt forankret i vores biologiske overlevelsesmekanisme. Løsningen behøver ikke altid være kompleks – mange gange skal vi bare tale tingene ordentligt igennem, så finder vi roen igen – både som individ og kollektivt.

Læs mere om Anjas foredrag nedenfor.

Aktuelle foredrag og workshops

Åben alleLuk alle

Flyt jer lidt - små skridt til store forandringer

- et foredrag til ledere og/eller medarbejdere.

I dette foredrag hjælper Anja Vintov sine deltagere til et mere positivt fokus på forandringer. Aktuelt er en af de største udfordringer for mange danske arbejdspladser, at ledere og medarbejderne stagnerer i frygten for de mange forandringer.

I foredraget sætter Anja fokus på det system, vi som mennesker bor i. Hvad er det reelt, vi er bange for, og hvad gør det ved vores adfærd og opførsel. Vi har brug for at turde gøre noget anderledes, og Anja udfordrer deltagerne på de mekanismer, der holder dem tilbage. Med simple og konkrete værktøjer, viser hun sine deltage vejen ud af stagnation og frygt – væk fra modstand. Det er de små skridt vi tager – der skal bane vej for, at vi gennemlever de store forandringer på forsvarlig vis.

Som arbejdsplads får man først adgang til medarbejdernes – og ledernes fremdrift og flow, når der er styr og retning på medarbejderne og deres modstand. Det sker ikke af sig selv. Vi må være i konstant dialog, ellers bliver forandringen blot trukket ned over hovedet.

Under foredraget forholder Anja Vintov sig blandt andet til, hvordan vi som medarbejdere:

  • Oplever, reagerer og handler på forandringer?
  • Hvornår vi skal bede om hjælp og hvordan?
  • Hvordan vi bliver i stand til at bringe os selv i ro og balance – trods frygten for det nye?

Fra stress til trivsel

- foredraget kan tilpasses til både ledere og medarbejdere.

I dette foredrag sætter Anja Vintov fokus på, hvordan vi på arbejdspladsen skaber øget trivsel i hverdagen – både for den enkelte og i kollegaskabet. I sidste ende er det mængden af gode følelser på en dag, der afgør, om vi har en god dag. Det faktum arbejder Anja ud fra i dette foredrag.

Som mennesker er vi i udgangspunktet styret af vores frygt. Frygt for ikke at være gode nok, frygten for at svigte kollegerne, frygten for forandringer, frygten for at lave fejl osv. Mange ledere og medarbejdere har svært ved at bede om hjælp og sige fra. I stedet følger vi strømmen, selvom vi mærker en klar modstand i os selv. Resultatet bliver nemt, at vi bliver anklagende og dømmende. Vi brokker os og vælger modstand som vores primære adfærd. Alt sammen for at beskytte os selv.

Denne adfærd er helt naturlig – det essentielle er derfor, at vi skal handle proaktivt for at gøre vores adfærd mere hensigtsmæssig. Når frygten styrer os, har vi ikke adgang til de iboende ressourcer, vi skal aktivere for at overskue tingene og stikke fingeren i jorden, før vi handler. Vi kommer nemt til at handle på vores følelser, hvilket sjældent er hensigtsmæssigt.

I foredraget viser Anja sine deltagere hvilke små skridt, der bringer os i retning af en øget trivsel i hverdagen. Sammen med deltagerne besvarer hun bl.a. følgende spørgsmål:

  • Hvilke små skridt skal vi tage for at skabe retning mod øget trivsel?
  • Hvordan sætter vi hver især grænser – uden at det bliver til brok?
  • Hvordan balancerer vi vores handlekraft – uden at blive mindre produktive? Hvad kan vi gøre for at ændre vores tanker om os selv og andre?
  • Hvordan tænker vi travlhed på en ny og mere hensigtsmæssig måde?
  • Hvordan flytter vi os, når vi ender i stagnation?

Ung i balance

- fra stress til trivsel i skolen

I 17 år har Anja arbejdet med mennesker, der af forskellige årsager har ladet frygten styre deres liv, hvilket ofte fører til lavt selvværd, stress og manglende handlekraft.

Anja Vintov har en særlig kompetence blandt UNGE, som hun har undervist over hele verden og inspireret til at skabe mere balance i deres dagligdag. En dagligdag, der ofte er præget af et stort pres fra både uddannelsessteder, forældre, venner og sociale medier og et urealistisk ønske om at være perfekt.

Anja Vintov kan med sin gennemslagskraft, konkrete værktøjer, simple øvelser og gode råd lære de unge at navigere i en hastig og foranderlig verden, og hun kan hjælpe dem til at lære det vigtigste af alt: At være sig selv!

(Hun er selv mor til to børn på 11 og 14 år)

 

Anja er en super inspirerende og skarp formidler med en særlig høj integritet, og begge ben solidt plantet på jorden. Hendes nærvær, troværdighed, stærke faglighed og evne at skabe en behagelig og tryg atmosfære har været stærkt medvirkende til at få det absolut bedste ud af mig og mine medkursister

Argilo Managing Partner

Jeg har sjældent mødt et menneske som formår at være så nærværende og skarp på løsninger uanset problemstilling. Anja’s evne til at lytte og analysere er hel særlig. Hun er varm, menneskelig og MEGET dygtig.

MM-Motivator Maiken Mørk, mentaltræner

Anja er en fantastisk formidler. Hendes indlevelsesevne og nærvær er enestående.
Hun indgyder mod og tillid, og formidler samtidigt konkrete handlingsbaserede værktøjer, der fungerer i dagligdagen. Hun bidrager til at åbne horisonter og se problemer og dilemmaer som muligheder.

Udenrigsministeriet Jurist, Caroline Rubow

Anja er med sin åbne tilgang til sine omgivelser og det enkelte individ i stand til at give tilhørende en stærk oplevelse af at verdens billedet for effektiv forretningsforståelse har en ekstra dimension.

Hun evner med sin direkte og indlevende personlighed at få tilhørende engageret og forstå et enhver virksomhed ikke lykkes med kun at stå på et ben. Netop krydsfeltet mellem den traditionelle forretningsdrift skal gå hånd i hånd med den mere værdi baserede og personlige, og det er netop i det krydsfelt og den forståelse at Anja leverer. Det blev på dagen reflekteret i mange hoveder og i særdeleshed efterfølgende.

ZOO Jørgen Nielsen, Direktør

Forespørg på, Anja Vintov

Foredragsholder med beslægtede emner

Anders Bjørk

Forandring | Samarbejde | Arbejdsglæde

Anders holder inspirerende foredrag om emnerne:
Forandring, samarbejde, arbejdsglæde og trivsel.